Ibu bapa Zayn Rayyan menangis tertekan, tegas pelaku sebenar masih di luar!

Ibu bapa Zayn Rayyan menangis tertekan ketika sering diajukan soalan bagi membantu siasatan kes bunuh anak mereka.

Perkara itu diberitahu oleh peguam kepada ibu bapa kepada kanak-kanak autisme, Zayn Rayyan Abdul Matiin iaitu Ilyani Khuszairy ketika sidang akhbar di Mahkamah Majistret, hari ini.

Ibu bapa Zayn Rayyan menangis tertekan

Menurut Ilyani, ibu bapa kepada kanak-kanak berusia 6 tahun itu berada dalam keadaan tertekan selain menegaskan pelaku sebenar yang membunuh anak mereka masih berada di luar.

“Kedua-dua pihak (ibu bapa Zayn) berada dalam keadaan yang sangat-sangat tertekan, dapat tengok muka dia, menangis ketika bertanya-tanya soalan dan sering mengatakan bahawa pembunuh sebenarnya ada di luar.
“Mereka dalam tekanan dan berharap supaya kes ini dapat diselesaikan secara baik dan siasatan dapat dijalankan secara telus dan adil, keadilan terhadap arwah anak mereka dapat dicapai,” katanya

Tetap beri kerjasama meski tertekan

Sementara itu, seorang lagu peguam yang mewakili ibu bapa Zyan Rayyan iaitu Fahmi Abd Moin berkata, kedua-dua anak guamnya tetap memberikan kerjasama kepada pihak polis.

“Buat masa ini tiada lagi permohonan untuk pemeriksaan psikologi, pihak kami juga memohon kepada pihak mahkamah tadi untuk berjumpa dengan anak guam ketika dalam reman enam hari,” katanya.

Artikel lain:  Pelanggan berbangsa India kecewa, staf restoran ‘fast food’ bagi burger daging percuma

Terdahulu, pasangan itu yang memakai baju lokap berwarna ungu tiba pada jam 9.20 pagi dan mahkamah hari ini membenarkan permohonan sambung reman selama enam hari bagi membantu siastaan kes pembunuhan kanak-kanak autisme itu.

Fahmi mengesahkan perintah reman baharu dikeluarkan Ainaa dan akan tamat pada Rabu ini (12 Jun).

“Perintah reman dilakukan mengikut Seksyen 117 Kanun Tatacara Jenayah manakala siasatan dijalankan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan,” katanya.

Bapa Zayn Rayyan juga menegaskan dirinya bukan pelaku sebenar dan semua dakwaan itu adalah fitnah.

Pada 6 Disember tahun lalu, Zayn Rayyan ditemui meninggal dunia di anak sungai, berhampiran kawasan Apartmen Idaman, Damansara Damai pada jam 10 malam.

Mayat kanak-kanak itu ditemui oleh kumpulan penduduk yang menjalankan operasi mencarinya.

Sumber: Sinar Harian (Nur Azlida Alimin), BH Online (Faris Fuad)

Please wait while you are redirected...or Click Here if you do not want to wait.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*